Äidinmaa

Kuusankosken Teatterin kevätkausi 2023 alkaa Äidinmaa-vierailuesityksellä, joka kertoo koskettavan suku- ja kasvutarinan fyysistä teatteria, kansanrunoutta ja musiikkia yhdistellen.
 
Joen rannalla pienessä kylässä on Louhivuoren talo. Perheen naisilla on sukupolvien ajan ollut hallussaan parantamisen taito. Louhivuoret ovat kyläläisten keskuudessa pelättyjä ja karsastettuja, vaikka tarpeen tullen heidän puoleensa käännytäänkin. Nuori Helka kantaa ylpeänä suvun perintöä, eikä välitä mitä muut hänestä ajattelevat. Aino-sisar on toista maata; hän haluaa löytää oman tiensä ja haaveilee erilaisesta tulevaisuudesta. Vuosia myöhemmin Helkan Marja-tytär palaa oman tyttärensä Aavan kanssa lapsuudenkotiinsa, ja vanhat haavat alkavat aueta.
 
Äidinmaa on esitys äideistä ja tyttäristä, perinnöstä ja perinteistä, juurista ja juurettomuudesta. Onko vaikeinta lähteminen, jääminen vai palaaminen?
 
Äidinmaa sai kantaesityksensä elokuussa 2022 Voikkaan Virtakiven kauniissa jokimaisemassa. Esitys on toteutettu työryhmän omana, vapaana teatterituotantona. Äidinmaa on valittu Työväen Näyttämöiden liiton järjestämille 45. Työväen Näyttämöpäiville, jotka järjestetään Mikkelissä tammikuun 2023 lopulla.

Uusintaensi-ilta lauantaina 21.1. klo 18 Kuusankosken Teatterin Luolanäyttämöllä.

Muut esitykset:
su 22.1. klo 15
ke 25.1. klo 19
to 26.1. klo 19
 
Ohjaus: Milja Marttila
Käsikirjoitus: Carita Hiltunen, Milja Marttila ja Emma Unimeri
Musiikki: Juulia Rihu
 
Rooleissa: Elisa Heikkinen, Carita Hiltunen, Miia Jyräs, Sari Rajulin, Juulia Rihu ja Emma Unimeri

Liput:
Peruslippu 17,5 €
Opiskelija, eläkeläinen, työtön 15 €
Tukilippu 25 €
 
Esityksen kesto n. 70 minuuttia, esitys ei sisällä väliaikaa.
Ikäsuositus yli 12v., nuoremmat aikuisen seurassa.
 
Liput tulevat myyntiin joulukuussa.