Kalenteritytöt

Kuusankosken Teatterin viimeisessä keväässä lähdetään Kalenterityttöjen matkaan!

Tositapahtumiin perustuva Kalenteritytöt on riemukas ja koskettava hyvänmielen tarina, joka kertoo ystävyydestä, rakkaudesta ja itsensä voittamisesta. Se käsittelee vakavia ja vaikeitakin aiheita, mutta myös riemastuttaa ja naurattaa katsojaa.

Yorkshirelaisessa kylässä kohahtaa, kun kylän naisyhdistyksen hillityt, keski-ikäiset naiset päättävät tehdä alastonkalenterin kerätäkseen rahaa sairaalan syöpäosaston kunnostukseen. Kuppikakut lentelevät ja kukat varisevat näiden leidien riisuuntuessa hyvän tarkoituksen vuoksi. Kyytiä saavat käsitykset siitä, miltä keski-ikäisen naisen tulisi näyttää ja kuinka hänen tulisi käyttäytyä. Julkisuuden valokeilassa alkaa myös hahmottua se, mikä elämässä loppujen lopuksi on tärkeää ja kuinka arvokasta on tosiystävyys. Näytelmä pohjautuu samannimiseen menestyselokuvaan (Calendar girls, 2003).

Kalenterityttöjen esitysten yhteydessä on myynnissä Kuusankosken Teatterin harrastajien talkoovoimin tekemä hyväntekeväisyyskalenteri, jonka tuotolla kalenterin tekijät tukevat Kuusankosken Teatterin viimeisen vuoden toimintaa.

 
Käsikirjoitus: Tim Firth
Kääntänyt: Aino Piirola
Ohjaus: Arto Käki
 
Rooleissa: Hannele Jokiranta, Mikko Jyräs, Tiina Kontula-Ojala, Linda Miettinen, Johanna Nenonen, Mira Peussa, Sari Rajulin, Anu Ruuhimäki, Roni Soini, Tiina Österberg-Huttunen
 
Puvustus: Mervi Suvela
Tekniikka: Jyrki Kleimola
Lavastus: Sisu Laitinen
Kuiskaaja: Mira Helli
 
Ensi-ilta Kuusankosken Teatterin Teatterisalissa perjantaina 16.2. klo 19. Ensi-illan tuotto lahjoitetaan Kymenlaakson Syöpäyhdistykselle.
 
Muut esitykset:
su 18.2. klo 15
to 22.2. klo 19
pe 23.2. klo 19
to 29.2. klo 19
la 2.3. klo 15
su 3.3. klo 13
to 7.3. klo 19
la 9.3. klo 14
su 10.3. klo 13
to 14.3. klo 19
pe 15.3. klo 19
la 16.3. klo 15
 
Liput:
Peruslippu 15 €
Tukilippu 30 €
"Maksa mitä haluat" -lippu, päätät itse lipun hinnan! (Kuitenkin vähintään 15 € eli peruslipun verran.)
Kannatusyhdistyksen jäsenet 5 €
Avustaja katsomoon vapaalipulla, kun avustettava ostaa normaalin pääsylipun.

Esityksen kesto n. 2h sisältäen väliajan.
 
Lipunmyyntitiedot löydät täältä.

Näytelmän oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner.